Babbeltruc

De Belangenvereniging Haagwegkwartier wil de bewoners van Haagweg Noord erop wijzen dat een hoogbejaarde vrouw van 94 jaar slachtoffer is geworden van een babbeltruc.

De nog onbekende man vertelde haar dat er kans was op een explosie en dat zij snel haar waardevolle spullen moest pakken. Vervolgens ging de man haar woning binnen waar het totaal overrompelde slachtoffer haar waardevolle spullen tevoorschijn haalde.

Het volledige bericht kunt u hier lezen.

Oproep getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over deze zaak. Ook wil de politie graag spreken met mensen in de omgeving van de Aaltje Noordewierlaan als ze de man ook aan de deur hebben gehad met een soortgelijk verhaal.

Er kan contact worden opgenomen met de recherche in Leiden via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

WABP

De whats app groep WABP is aan het groeien. De aanmeldingen lopen prima. Echter missen we nog een paar straten. Om de veiligheid en de leefbaarheid met zijn allen beter in kaart te brengen is het goed wanneer meer initiatief vanuit de buurtbewoners komt.

wabpBinnenkort zullen in een aantal straten brieven verspreid worden over WABP. Nog niet elke straat is vertegenwoordigd in deze whats app buurt preventie. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor dit initiatief dat overigens door een buurtbewoner opgestart is. De belangenvereniging is slechts een steun in deze actie.

Wat positief verloopt in de WABP is dat de groep niet als sociale communicatie gebruikt wordt. De WABP is bedoeld om zaken te melden die met veiligheid te maken hebben; auto-inbraken, woninginbraak, vernieling, overlast op straat die de veiligheid in gevaar brengt, enz. Als er een melding wordt gemaakt is het prettig dat deze gelezen en serieus genomen wordt. De WABP moet niet een groep worden waarop je elke dag meer dan 10 gemiste berichten treft.

Heeft u interesse om mee te helpen aan de veiligheid en een goede leefbaarheid in het Haagwegkwartier? Meldt u zich a.u.b. aan.

Borrel Leidse Lente

Afgelopen zondag is er met bewoners van Haagweg Noord geborreld in de Leidse Lente. Het was een succesvolle avond. Er is gesproken over allerlei zaken. Vooral parkeren was een belangrijk thema voor velen. Daarnaast hebben we op een gezellige manier kennis met elkaar gemaakt.

aan-tafel

Komt u de volgende keer ook? Er is elke tweede zondagavond van de maand, vanaf een uur of 8, een borrel. U kunt kennis maken met het bestuur en al uw vragen stellen. U kunt andere buurtbewoners ontmoeten en hebt de mogelijkheid om met hen te praten over lopende zaken.

Wat speelt er bij u en wat zou u besproken willen hebben. Kom de tweede zondag van december, 11 december, naar de Leidse Lente en denk mee met het bestuur van de belangenvereniging Haagwegkwartier om de leefbaarheid te vergroten.

Kerstdozenactie

Kerstpakketten actie door een of meerdere dozen te vullen voor weeskinderen, geestelijk gehandicapten en Roma kinderen in Servië. Dit jaar hopen we vanuit Nederland 1700 kerstdozen te versturen.

Zo ziet de inhoud van een pakket voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar eruit:

  • Knutsel- en schoolbenodigdheden: bijvoorbeeld pennen, kleurpotloden, gum, puntenslijper, schriften, liniaal, schaar, gekleurd papier, lijm enz.
  • Speelgoed: bijvoorbeeld een pop, auto, knuffel, springtouw, een kleine bal, memory, spelletjes, puzzel. Géén oorlogspeelgoed of met batterijen.
  • Snoep eventueel chocolade, koekjes. Géén levensmiddelen.
  • Toiletartikelen: kam, spiegel, tandenborstel, tandpasta, zeep, (voor meisjes haarelastiekjes, haarspeldjes.)
  • “Warmhouders”: muts, sjaal, wanten. Géén andere kleding.

Het is leuk voor de kinderen om een “versierde” doos te krijgen, met stickers of beschilderd. De doos niet dichtplakken!

U kunt ook meedoen door een paar spullen van bovenstaande lijst te kopen.

De dozen of de extra artikelen kunnen tot 10 november weer ingeleverd worden. Wij zorgen voor vervoer naar het ADRA kantoor in Huis ter Heide. Eventueel de te betalen vervoerskosten van de dozen naar Servië bedragen     € 5,– per doos.

Namens ADRA, Joke Roelandse

brief met informatie

PS: er mogen ook apart nog bananendozen met warme kleding, schoenen en dekens meegestuurd worden.