Parkeren – digitale bezoekersvergunning

De Belangenvereniging Haagwegkwartier wil u erop attenderen dat u vanaf 30 januari 2017 via de website leiden.nl/parkeren een digitale bezoekersvergunning kunt aanvragen. Zo’n bezoekersvergunning kost €5 voor 20 uur parkeren van uw bezoek. Uiteraard kan uw bezoek ook gewoon via de parkeerautomaten (door het kenteken in te voeren) betalen. Het digitaal regelen van parkeerzaken kan voor sommige mensen lastig zijn. Daarom organiseert de gemeente Leiden inloopbijeenkomsten waar je informatie kunt krijgen en vragen kunt stellen. De tweede inloopbijeenkomst is morgen 20 januari 2017 van 13.30 tot 16.30 uur in Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a.

Meer informatie op de website van de gemeente Leiden.

Haagweg Noord is betaald parkeren. Voor meer informatie over het parkeren leest u meer op onze website bij parkeren.

Kenteken parkeren per 30 januari 2017

Het kenteken parkeren gaat per 30 januari in. Op onze website onder het menu gemeente Leiden vindt u meer informatie over het parkeren in Haagweg Noord.

Belangenvereniging Haagwegkwartier heeft het verzoek gekregen van Inge Roest van Wissen van de Gemeente Leiden om de volgende documenten met u te delen. Het betreft het kenteken parkeren dat per 30 januari in gaat in Haagweg Noord.

Tevens willen wij erop attenderen om het volgende informatiefilmpje te bekijken.

 

Kentekenparkeren en de gehandicaptenparkeerkaart

Leiden gaat kentekenparkeren

 

Klankbordgroep Parkeren

Deze week zijn we gestart met het vervangen van de parkeerautomaten in het centrum. Dit is nodig als voorbereiding op de invoering van kentekenparkeren op eind januari 2017.  Graag informeer ik u als intermediair over dit project.

Nieuwe parkeerautomaten
Op de huidige parkeerautomaten in het centrum kan de parkeerder geen kenteken invoeren. Daarom moeten alle automaten worden vervangen.

75 Automaten worden vervangen door nieuwe automaten, van het zelfde type als in de woonwijken rond het centrum. 48 Automaten komen niet meer terug; deze automaten worden in de praktijk relatief minder gebruikt. Direct omwonenden en ondernemers worden hierover binnenkort per brief geïnformeerd. In dit nieuwsbericht kunt u meer achtergrond lezen.

Planning
Het vervangen en verwijderen van de parkeerautomaten in het centrum zal voor het einde van het jaar zijn afgerond. Kentekenparkeren start per eind januari 2017. Vanaf 2 januari kunnen parkeerders als gewenning alvast hun kenteken invoeren, ze ontvangen dan nog wel een parkeerkaartje.

mobiel-hwkWilt u weten waar de parkeerautomaten staan, kijk dan op www.leiden.nl/parkeerautomaten.
Meer informatie over kentekenparkeren vindt u op www.leiden.nl/kentekenparkeren.

Parkeren en betalen met een app via uw telefoon:
Parkmobile en Yellowbrick zijn de bekendsten.

Betaald Parkeren

Nog maar een paar dagen dan is fase vier in Leiden afgerond. Het betaald parkeren wordt per 1 november in Haagweg Noord ingevoerd. Op verschillende plekken zijn de parkeerautomaten zichtbaar. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mobiel te betalen.

Uitgebreide informatie vindt u onder parkeren op de website of op de website van de gemeente Leiden zelf. Heeft u al de vergunning aangevraagd? De belangenvereniging Haagwegkwartier heeft zich ingezet om de betaalautomaten op zichtbare plaatsen en goed verdeeld in het Haagwegkwartier te laten plaatsen.

Op twee plaatsen is het mogelijk om de auto elektrisch te laten opladen: aan de Ten Katestraat en de Haagweg, bij de bushalte. Voor meer informatie over de dichtstbijzijnde oplaadpunten kijkt op deze pagina.

p-automaat p-mobiel

 

1 november betaald parkeren

Betaald parkeren wordt een feit.
Op 1 november is het dan zover. De meeste bewoners hebben de vergunning al achter hun voorruit van de auto liggen. Vanaf 1 januari zijn de vergunningen niet meer fysiek zichtbaar. Vanaf dan is de vergunning op kenteken. Op diverse plaatsen in het Haagwegkwartier zijn de betaalautomaten geplaatst en klaar voor gebruik.

Hoe vraag ik een vergunning aan?
– U kunt een parkeervergunning digitaal aanvragen met uw DigiD op leiden.nl/parkeren.
Per vergunning dient u een aparte aanvraag in. Zie ook de bijgevoegde folder.
– U betaalt direct via I-deal (internetbankieren) en ontvangt de parkeervergunning per post.

zones-betaald-parkerenVoor het aanvragen van een vergunning gelden de volgende voorwaarden:

– U staat ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie van Leiden binnen zone B.
– U beschikt niet over eigen parkeergelegenheid.
– Het kentekenbewijs van het voertuig waarvoor u een vergunning aanvraagt, staat op uw naam. In geval van een leaseauto moet u een leasecontract overleggen en een verklaring
van uw werkgever dat u de enige berijder bent van deze auto (een berijdersverklaring).

Zie ook: vanuit de gemeente (bericht aug) of Leiden.nl