Oude praktijkschool

Zodra er meer duidelijkheid komt over de oude praktijkschool aan de Ter Haarkade in Haagweg Noord, zullen wij u verder informeren. Onze wijkregisseur heeft heel duidelijk aan gegeven dat er geen statushouders in komen. Dit heeft de voorzitter van de belangenvereniging Haagwegkwartier  ook van de burgemeester persoonlijk vernomen.

Het object is omstreeks 1960 gebouwd in Haagweg Noord als school en heeft een tijdelijke invulling. Deze locatie vraagt om een passende toekomstige invulling.
De huidige bestemming is ‘woondoeleinden en Sport & Recreatie’ en de locatie staat dus in de startblokken om bebouwd te worden met woningbouw.

De eerste voorzichtige haalbaarheidsstudies zijn hiervoor opgesteld om te beoordelen wat aan bouwvolume mogelijk is. Diverse scenario’s zijn bekeken: van eengezinswoningen t/m transformatie naar studentenhuisvesting. De gemeente herontwikkelt de oude praktijkschool in Haagweg Noord niet zelf, dus zal na verkoop een planologische procedure gevolgd dienen te worden door de koper.

Deze school in Haagwegkwartier heeft dus al woonbestemming.
Bron: klik

Bierproeverij

Na een succes met de wijnproeverij bij Noordman, organiseert Belangenvereniging Haagwegkwartier nu ook de bierproeverij bij Pronck.

Een mooie gelegenheid om weer eens een kijkje te nemen in de oude praktijkschool aan de Ter Haarkade 1. De tijd waar krijtborden nog heel gewoon waren. Pronck heeft zijn plekje gevonden als jonge ondernemer in de Nieuwplaatz, een broedplaats voor startende bedrijfjes. Ongetwijfeld zullen ze succes boeken en groter worden. Wij bieden u de kans om in eigen buurt een prachtig Leidsch biertje te mogen proeven. Niet alleen proeven maar ook nog eens een blik in de “keuken” van Pronck te mogen werpen.

Wees er op tijd bij want er is een beperkt aantal plaatsen. Reserveer vandaag nog door ons een mail te sturen.

 

pronck-afbeelding-flyer18 November in de Nieuwplaatz, Ter Haarkade 1.

Om 20.00 uur

€7,- Eigen kosten, de rest betaalt belangenvereniging Haagwegkwartier.

Beperkt aantal plaatsen, meldt u zich op tijd aan.