Politie controleert op vuurwerk en alcohol

Met regelmaat zijn er controles op de Haagweg. De rijbaan ter hoogte van de moskee leent zich goed voor de politie om zo eventueel voertuigen naar het parkeerterrein van Noordman te verwijzen. Afgelopen zaterdag was het weer zover in Haagweg Noord.

Bron: Sleutelstad

politie-controleert-vuurwerk-en-alcoholZaterdagavond heeft de politie op verschillende locaties vuurwerk- en alcoholcontroles gehouden. Bij de Haagweg in het Haagwegkwartier in Leiden moesten alle automobilisten die staande gehouden werden een blaastest ondergaan. Bij bestelbusjes werd de laadruimte gecontroleerd op illegaal vuurwerk.

Voor zover bekend werd er geen vuurwerk aangetroffen. Wel zijn er drie bekeuringen uitgedeeld. Van de ongeveer 900 automobilisten die moesten blazen, bleek er één teveel op te hebben.

Borrel Leidse Lente

Afgelopen zondag is er met bewoners van Haagweg Noord geborreld in de Leidse Lente. Het was een succesvolle avond. Er is gesproken over allerlei zaken. Vooral parkeren was een belangrijk thema voor velen. Daarnaast hebben we op een gezellige manier kennis met elkaar gemaakt.

aan-tafel

Komt u de volgende keer ook? Er is elke tweede zondagavond van de maand, vanaf een uur of 8, een borrel. U kunt kennis maken met het bestuur en al uw vragen stellen. U kunt andere buurtbewoners ontmoeten en hebt de mogelijkheid om met hen te praten over lopende zaken.

Wat speelt er bij u en wat zou u besproken willen hebben. Kom de tweede zondag van december, 11 december, naar de Leidse Lente en denk mee met het bestuur van de belangenvereniging Haagwegkwartier om de leefbaarheid te vergroten.

Brug Haagweg

openbare-wegwerkzaamheden-hwkJohn van Velzen de wijkbeheerder van Haagweg Noord laat ons weten dat de afronding van de restauratie van de brug aan de Haagweg nog enige maanden op zich laat wachten. Het volgende bericht hebben wij als belangenvereniging Haagwegkwartier mogen ontvangen:

Op dinsdag 25 oktober is over de brug overleg geweest met John van Velzen en verkeersregie. De brug moet ca. 4 weken geheel worden afgesloten. Om die reden zal het onderhoud aan de Rijnzichtbrug in de bouwvakvakantie van 2017 worden uitgevoerd, dat lijkt qua verkeersdrukte de meest geschikte periode.

Wat de werkzaamheden betreft zijn dit:
–       Conserveren van leuningen en bovenbouw
–       Vervangen van de druklaag (beton) van het dek in verband met constructieve veiligheid
–       Aanbrengen van slijtlagen
–       Overige betonreparaties
–       Aanvullende onderhoudswerkzaamheden