Betaald Parkeren

Nog maar een paar dagen dan is fase vier in Leiden afgerond. Het betaald parkeren wordt per 1 november in Haagweg Noord ingevoerd. Op verschillende plekken zijn de parkeerautomaten zichtbaar. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mobiel te betalen.

Uitgebreide informatie vindt u onder parkeren op de website of op de website van de gemeente Leiden zelf. Heeft u al de vergunning aangevraagd? De belangenvereniging Haagwegkwartier heeft zich ingezet om de betaalautomaten op zichtbare plaatsen en goed verdeeld in het Haagwegkwartier te laten plaatsen.

Op twee plaatsen is het mogelijk om de auto elektrisch te laten opladen: aan de Ten Katestraat en de Haagweg, bij de bushalte. Voor meer informatie over de dichtstbijzijnde oplaadpunten kijkt op deze pagina.

p-automaat p-mobiel

 

Kerstdozenactie

Kerstpakketten actie door een of meerdere dozen te vullen voor weeskinderen, geestelijk gehandicapten en Roma kinderen in Servië. Dit jaar hopen we vanuit Nederland 1700 kerstdozen te versturen.

Zo ziet de inhoud van een pakket voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar eruit:

  • Knutsel- en schoolbenodigdheden: bijvoorbeeld pennen, kleurpotloden, gum, puntenslijper, schriften, liniaal, schaar, gekleurd papier, lijm enz.
  • Speelgoed: bijvoorbeeld een pop, auto, knuffel, springtouw, een kleine bal, memory, spelletjes, puzzel. Géén oorlogspeelgoed of met batterijen.
  • Snoep eventueel chocolade, koekjes. Géén levensmiddelen.
  • Toiletartikelen: kam, spiegel, tandenborstel, tandpasta, zeep, (voor meisjes haarelastiekjes, haarspeldjes.)
  • “Warmhouders”: muts, sjaal, wanten. Géén andere kleding.

Het is leuk voor de kinderen om een “versierde” doos te krijgen, met stickers of beschilderd. De doos niet dichtplakken!

U kunt ook meedoen door een paar spullen van bovenstaande lijst te kopen.

De dozen of de extra artikelen kunnen tot 10 november weer ingeleverd worden. Wij zorgen voor vervoer naar het ADRA kantoor in Huis ter Heide. Eventueel de te betalen vervoerskosten van de dozen naar Servië bedragen     € 5,– per doos.

Namens ADRA, Joke Roelandse

brief met informatie

PS: er mogen ook apart nog bananendozen met warme kleding, schoenen en dekens meegestuurd worden.