Kenteken parkeren per 30 januari 2017

Het kenteken parkeren gaat per 30 januari in. Op onze website onder het menu gemeente Leiden vindt u meer informatie over het parkeren in Haagweg Noord.

Belangenvereniging Haagwegkwartier heeft het verzoek gekregen van Inge Roest van Wissen van de Gemeente Leiden om de volgende documenten met u te delen. Het betreft het kenteken parkeren dat per 30 januari in gaat in Haagweg Noord.

Tevens willen wij erop attenderen om het volgende informatiefilmpje te bekijken.

 

Kentekenparkeren en de gehandicaptenparkeerkaart

Leiden gaat kentekenparkeren

 

Betaald Parkeren een feit

mobiel-hwkBetaald parkeren is vandaag ingegaan. Gisteravond heeft de voorzitter een rondje in de buurt Haagweg Noord gewandeld en geconstateerd dat het plein achter de Stadsjonker zo goed als leeg is. De Potgieterlaan was ook leger dan normaal gesproken. Hoe zal het de aankomende dagen gaan?

Volgende week dinsdag komt de klankbordgroep parkeren, een terugkomende bijeenkomst van de gemeente met de diverse wijken en buurten, bijeen en dan kunnen wij u verder informeren. In de klankbord groep hebben wij mee gedacht over de parkeerautomaten-haagwegkwartier. Weinig parkeerautomaten? Het idee is dat men via een mobiele app betaalt. Er hangen meerdere bordjes met het nummer van deze buurt.

De gemeente heeft voor het betaald parkeren tellingen gemaakt. In enkele straten was de parkeerdruk meer dan 100%, wat betekent dat er ook geparkeerd werd op plaatsen waar dat niet mag.

Als er geen vergunning, parkeerkaartje, bezoekerskraskaart of aanmelding mobiel parkeren is dan loopt de parkeerder het risico op een boete van 62 euro. Bij de parkeercontroles wordt ook gehandhaafd op andere overtredingen. Zo levert parkeren op de stoep bijvoorbeeld een boete op van 99,90 euro.

Betaald Parkeren

Nog maar een paar dagen dan is fase vier in Leiden afgerond. Het betaald parkeren wordt per 1 november in Haagweg Noord ingevoerd. Op verschillende plekken zijn de parkeerautomaten zichtbaar. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mobiel te betalen.

Uitgebreide informatie vindt u onder parkeren op de website of op de website van de gemeente Leiden zelf. Heeft u al de vergunning aangevraagd? De belangenvereniging Haagwegkwartier heeft zich ingezet om de betaalautomaten op zichtbare plaatsen en goed verdeeld in het Haagwegkwartier te laten plaatsen.

Op twee plaatsen is het mogelijk om de auto elektrisch te laten opladen: aan de Ten Katestraat en de Haagweg, bij de bushalte. Voor meer informatie over de dichtstbijzijnde oplaadpunten kijkt op deze pagina.

p-automaat p-mobiel

 

1 november betaald parkeren

Betaald parkeren wordt een feit.
Op 1 november is het dan zover. De meeste bewoners hebben de vergunning al achter hun voorruit van de auto liggen. Vanaf 1 januari zijn de vergunningen niet meer fysiek zichtbaar. Vanaf dan is de vergunning op kenteken. Op diverse plaatsen in het Haagwegkwartier zijn de betaalautomaten geplaatst en klaar voor gebruik.

Hoe vraag ik een vergunning aan?
– U kunt een parkeervergunning digitaal aanvragen met uw DigiD op leiden.nl/parkeren.
Per vergunning dient u een aparte aanvraag in. Zie ook de bijgevoegde folder.
– U betaalt direct via I-deal (internetbankieren) en ontvangt de parkeervergunning per post.

zones-betaald-parkerenVoor het aanvragen van een vergunning gelden de volgende voorwaarden:

– U staat ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie van Leiden binnen zone B.
– U beschikt niet over eigen parkeergelegenheid.
– Het kentekenbewijs van het voertuig waarvoor u een vergunning aanvraagt, staat op uw naam. In geval van een leaseauto moet u een leasecontract overleggen en een verklaring
van uw werkgever dat u de enige berijder bent van deze auto (een berijdersverklaring).

Zie ook: vanuit de gemeente (bericht aug) of Leiden.nl