Fietspad – Verleyding

Even een kleine verheldering naar aanleiding van vragen die bewoners aan ons stelden omtrent het fietspad dat gerealiseerd gaat worden in Haagweg Noord richting Zoetermeer.

Op onderstaande tekening die bij de vergunning staat (en als document op de website van de gemeente) staat er toch wel een fietspad ingetekend, zie onderstaande tekening aan de bovenkant (de kleine lettertjes links en rechts). Dat pad ligt wel tussen het gebouw en het spoor.

https://www.leiden.nl/fileadmin/vergunningen/Publicatie 2016-11-24/161680 LDN01M 09075/B40a TerreinplanBB161114.pdf

Omgevingsvergunning De Verleyding

verleyding_bouwPublicatiedatum: 24-11-2016
Titel: Omgevingsvergunning bouwen uitwegen Gemeente Leiden
Beschrijving: bouwen 112 appartementen ” De Verleyding”, Lucebertstraat – Toussaintkade

Zaaknummer: 161680-2382437-V161124
bron: gemeente Leiden

De Verleyding

Ten Brinke Vastgoedontwikkeling te Arnhem heeft afgelopen jaar de locatie van het project De Verleyding van ontwikkelaar La Linea Leiden overgenomen en verkocht aan de SHWJ.

Meer lezen

Magnolia bij de Stadsjonker

magnoliaIn het Haagwegkwartier aan de Potgieterlaan staat een appartementencomplex. Dit complex heet de Stadsjonker. Hier zijn diverse bomen aan de kant van de tuintjes bij stevige wind om geknakt. Aan de kant van de parkeervakken staan magnolia’s. Deze zijn sterker in hun stam.

Bij de Stadsjonker worden eind november 3 magnolia’s geplant. Deze bomen zijn minder windgevoelig dan de vorige en worden geacht langer mee te gaan. Haagweg Noord wordt weer wat groener.

Verleyding

de-verleyding-tekeningAl in het bestemmingsplan van 2011 was de nieuwbouw opgenomen van een appartementencomplex van zo’n 37 meter hoog, aan het eind van het Schrijverspark (bij de hoek Potgieterlaan-Toussaintkade) tegen het spoor aan. Destijds was het de bedoeling dat hier ca 40 luxe appartementen gerealiseerd zouden worden. Er waren veel protesten uit de buurt maar uiteindelijk is het betreffende bestemmingsplan toen wel vastgesteld en onherroepelijk geworden. Door de crisis is echter de bouw nooit gestart. Nu is er een aangepast plan gepresenteerd waar binnenkort bouwvergunning voor aangevraagd zal worden. De aanpassing zit hem niet in het volume van het gebouw, dat blijft ongeveer hetzelfde en past in het bestemmingsplan. De doelgroep is echter wel een heel andere. De luxe appartementen zijn vervangen door 112 kleine huurappartementen (kleiner dan 50 m2) voor werkende jongeren (geen studenten) tot 35 jaar. De Stichting Huisvesting Werkende Jongeren wordt eigenaar van het pand dat begin 2018 klaar moet zijn.

Meer tekeningen vindt u op de website van de SHWJ

Zodra de definitieve tekeningen voor de bouwvergunning ter inzage gelegd worden (naar verwachting deze zomer) zal de belangenvereniging beoordelen of er aanleiding is bezwaar te maken. We vinden het vooral belangrijk dat er voldoende parkeerplaatsen op het eigen terrein gerealiseerd gaan worden.

Houdt eventueel ook deze pagina op onze website in de gaten voor meer nieuws.