Ter Haarplein

De molenaar van molen d’Heesterboom zei eens: “Ik ben blij met de bouw van de moskee. Het gebouw is lager dan de flat die er stond en de wieken vangen nu meer en beter wind.”

Voor de molenaar een gunstiger gebouw en voor de buurtbewoners uit het Haagwegkwartier een openbaar plein waar bijvoorbeeld ouders met jonge kinderen straks hun kroost kunnen leren fietsen. Voor de bewoners vanuit de Ten Katestraat vrij zicht naar de Churchilllaan.

Watergang: In het vorige overleg is gemeld dat de doorstroming in de watergang aan de Ter Haarkade erg slecht is. Dat had de gemeente op dat moment ook reeds geconstateerd.
De betreffende watergang aan de Ter Haarkade is inmiddels uitgebaggerd. Er zijn nadien geen klachten meer over binnengekomen vanuit bewoners van het Haagwegkwartier of het Hoogheemraadschap.
Het ontwerp van de watergangen is goedgekeurd door het Hoogheemraadschap en heeft daarvoor ook de zogenaamde ‘keurvergunning’ verleend.

Fietsenrekken: Aan de Haagwegzijde worden òp het terrein van de moskee beugels geplaatst waar fietsen tegenaan gestald kunnen worden. Tot 120 fietsen kunnen hier gestald worden.

Toegankelijkheid: het plein krijgt een ronde bank als ontmoetingsplek en het plein van de moskee in Haagweg Noord blijft toegankelijk voor openbaar gebruik. In het eerste kwartaal 2017 zouden het gebouw en plein klaar moeten zijn.