Grofvuil weer gratis opgehaald.

Mocht u het gemist hebben: het grofvuil wordt sinds 1 januari 2017 (na afspraak) weer gratis opgehaald.

De gemeentelijke maatregel om (best wel fors) te moeten betalen voor het ophalen van grofvuil van een tijd geleden leverde (je kon er op wachten) weer complete bankstellen op bij de vuilcontainers.

Die maatregel is inmiddels weer ingetrokken en het ophalen van grofvuil is (onder bepaalde voorwaarden) weer gratis. Net als vroeger moet u hiervoor wel een afspraak maken, dat kan via de website van de gemeente.

Omdat we constateerden dat er ook in januari nog wel aardig wat grofvuil bij de vuilcontainers is neergezet willen we u graag wijzen op deze vernieuwde gratis ophaalmogelijkheid. Het illegaal dumpen van grofvuil bij de afvalcontainers kan bovendien een flinke boete opleveren.

Hoe u van uw grofvuil afkomt leest u hier!

Grof vuil

We kennen het straatbeeld vast nog wel van de bovengrondse containers waar veel vuil naast geplaatst werd. Inmiddels is dit met de komst van de ondergrondse containers drastisch verminderd. Helaas is er nog steeds een aantal bewoners die niet de moeite neemt om het vuil op te laten halen. De gemeente Leiden komt met goed nieuws. Het tarief van dertig euro voor het ophalen van grofvuil wordt per 1 januari 2017 weer afgeschaft.

grofvuilDe maatregel die dit jaar werd ingevoerd zorgde voor veel weerstand vanuit de stad. Veel mensen wilden dit bedrag niet betalen en dumpten hun grofvuil illegaal op straat.

De gemeenteraad riep het college van burgemeester en wethouders daarom op om de maatregel weer af te schaffen. Het ophalen van grofvuil kost de gemeente 300.000 per jaar, dat bedrag is nu in de begroting voor 2017 opgenomen. Lees het volledige bericht op nu.nl