Wijkagent

Haagwegkwartier: gebied tussen Haagweg, Boshuizerkade, Spoorlijn en Vijf Meilaan.

samvangeestSam van Geest is sinds 1995 wijkagent in Haagweg Noord. Daarvoor heeft hij als politieagent gewerkt in zowel Den Haag als Leiden. Sam van Geest: “Het is belangrijk om te weten wat er speelt en leeft in de wijk.

Als wijkagent is het je taak om goede contacten te leggen met de bewoners, bedrijven en instellingen in de wijk, het is vooral een kwestie van samenwerken met alle partners om oplossingen te zoeken”, aldus de wijkagent.

Sam van Geest heeft ook de schoolzaken van Leiden-Zuid in zijn portefeuille. Dit houdt onder meer in dat hij regelmatig op scholen voorlichting geeft over zaken als diefstal, drugs, verkeer, alcohol en geweld op scholen. Deze taak ligt in het verlengde van zijn functie als wijkagent.logo-belangen-hwk-groot

Bekend zijn met de wijk vindt de wijkagent een vereiste. “Als wijkagent ben je het gezicht van de politie. Buurtbewoners kennen jou en als wijkagent ken jij de buurtbewoners. Het is belangrijk om te weten wat er speelt in het Haagwegkwartier, wat er leeft. Alleen dan kun je als wijkagent goed je werk uitvoeren.”